Privacyverklaring OK We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website goed functioneert. Als u doorgaat met het gebruiken van onze website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.
Home Over cappello Nieuws en fotoactie Exposities en shows Contact en bestellen
Dameshoeden Herenhoeden Tassen en schoenen Kleding en sjaals Haaruitval

2004

Expositie - In Vorm

In Vorm - Nederlands design van accessoires, meubels en kookgerei

Cappello, Deja Vu, Zus & Zo: 18 april t/m 16 mei 2004

Museum Het Valkhof: 23 mei t/m 15 september 2004

Spannende hoeden, slimme tassen, extravagante sjaals, futuristische meubels en humorvol kookgerei. Van 18 april tot en met 16 mei 2004 vindt in drie gerenommeerde winkels in de Houtstraat in Nijmegen een opmerkelijke expositie plaats. 33 Nederlandse ontwerpers maakten in opdracht van hoedenwinkel/galerie Cappello, woonwinkel Deja Vu en kookwinkel Zus & Zo unieke objecten. Doel was de grens verkennen tussen vorm en functionaliteit. Voor één keer hoefden ze zich niet strikt te houden aan draagbaarheid en bruikbaarheid. Met als resultaat fantasievolle, grensverleggende en kunstzinnige objecten. De winkels tonen ook overige ontwerpen van de deelnemers. Na 15 mei verhuizen de bijzondere objecten naar Museum Het Valkhof in Nijmegen. Daar kan het grote publiek van 23 mei tot en met 15 september genieten van Nederlands design op de glazen galerij, in het trappenhuis en het Museumcafé.

Een selectie uit de deelnemende ontwerpers:

Hoedenwinkel/galerie Cappello:

  • Hester van Eeghen: haar tassen genieten (inter)nationaal grote bekendheid door de wijze waarop zij kwaliteit en humor combineert in haar geometrische en kleurrijke ontwerpen.
  • Marianne Jongkind: hoedenontwerpster voor wijlen Frank Govers en voor Frans Molenaar en Mart Visser. Haar ontwerpen kenmerken zich door een strakke en verrassende vormgeving.
  • Eugenie van Oirschot: werd in Londen in 2001 uitgeroepen tot 'Hatdesigner of the year'. Haar architectonische objecten zijn als een wiskundig spel op het hoofd.
  • Mirjam Nuver: onderscheidt zich door haar eigenzinnige hoedenontwerpen, die onmiskenbaar haar signatuur dragen.

Woonwinkel Deja Vu:

  • Claudy Jongstra: werkte mee aan de inrichting van het Catshuis. Haar interieur- en stofontwerpen worden door topmodeontwerpers en vormgevers gebruikt en zijn opgenomen in MoMa New York.
  • Richard Hutten: internationaal erkend door werk voor Droog Design. Zijn meubels en verlichting zijn opgenomen in de collectie van Stedelijk Museum Amsterdam en het MoMa in San Fransisco.
  • Tejo Remy & René Veenhuizen: duo ontwierp interieurobjecten in opdracht van Rijksgebouwendienst Den Haag, Fondiazione l' Arte Teseco Pisa en de Jong Exhibition Architects A'dam.

Kookwinkel Zus & Zo:

  • Robert Bronwasser: ontwerpt kook- en eetgerei en is onderscheiden met een GIO Special Award voor Design Excellence.
  • Camille Meeussen: exposeerde in 2003 in De Grote Kerk in Den Haag en Fort Asperen. Hij ontwierp 'pannetje op Hollandse bodem': een koekenpan met een bodem van Nederland in reliëf.

Er is een catalogus van deze expositie te koop bij Cappello á €7,50.Simone van Eerdenburg

Marianne Jongkind

Ilse Horck

Heleen van der Meer