Privacyverklaring OK We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website goed functioneert. Als u doorgaat met het gebruiken van onze website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.
Home Over cappello Nieuws en fotoactie Exposities en shows Contact en bestellen
Dameshoeden Herenhoeden Tassen en schoenen Kleding en sjaals Haaruitval

September 2002

Heropening Cappello

Cappello is een opmerkelijke en gerenommeerde hoedenwinkel,-galerie met een grote verscheidenheid aan hoeden. Zij toont hoeden en petten van vooraanstaande binnen-en buitenlandse ontwerpers en ateliers. Tevens treft u er een collectie ontwerperstassen en bijzondere sjaals. Regelmatig exposeren  bekende ontwerpers en aankomende talenten in Cappello. Vorig jaar was er een expositie van Eugenie van Oirschot, die in Londen tot "hatdesigner of the year" werd uitgeroepen. Recent was er de jubileumexpositie van Marianne Jongkind, de nestor van de hoedenontwerpers. Frans Molenaar opende deze expositie.

Deze zomer is Cappello opzienbarend verbouwd. Dat vieren we graag met onze klanten, hoedenontwerpers, collega's, relaties en met u op 15 september a.s. Vanaf 11.00 uur is eenieder welkom. Om 15.30 uur is er een officiële opening. Daarin heeft de bezieling van de hoeddrager, die ogenschijnlijk tegen het tij in trouw blijft aan zijn of haar passie, een centrale plaats. Zes fervente hoedendragers openen het vernieuwde Cappello met een hoedenanekdote of -ontboezeming.

Dit zijn:

  • Mechteld ten Doesschate - wethouder.
  • Reina Ester - advocaat/raadslid.
  • Yvonne van der Houwen  - voormalig wethouder.
  • Marianne Jongkind - hoedenontwerper.
  • Carin Reinders - directeur Textielmuseum Tilburg.
  • Pauline Terreehorst - directeur Fashion Institute  Amsterdam/journalist.

Hans Jacobs, journalist van Dagblad de Gelderlander, treedt op als journalistieke ceremoniemeester. Deze opening is tevens de start van de expositie van handgevilte hoofddeksels en sjaals van Vera Holland. Deze expositie duurt t/m 18 oktober 2002. Aansluitend wordt de journalisten van de diverse media de gelegenheid geboden de "vertellers" te interviewen.Truus Stuiver

Pauline Terreehorst

Mechteld ten Doesschate

Yvonne van der Houwen


Reina Ester

Carin Reinders

Marianne Jongkind

Hans Jacobs