Privacyverklaring OK We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website goed functioneert. Als u doorgaat met het gebruiken van onze website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.
Home Over cappello Nieuws en fotoactie Exposities en shows Contact en bestellen
Dameshoeden Herenhoeden Tassen en schoenen Kleding en sjaals Haaruitval

Mei 2002

Jubileum Marianne Jongkind

In 2002 viert de bekende en spraakmakende hoedenontwerpster Marianne Jongkind haar veertigjarig jubileum met een overzichtstentoonstelling bij de Nijmeegse hoedenspeciaalzaak/galerie Cappello. De opening van de tentoonstelling die loopt van 13 mei tot en met 16 juni, wordt op zondag 12 mei verricht door Frans Molenaar.

Marianne Jongkind is een van de bekendste en meest spraakmakende hoedenontwerpers van Nederland. Zij ontwierp hoeden bij collecties van Frank Govers en Edgar Vos. Nu werkt zij onder anderen voor Frans Molenaar, Mart Visser, Frans Hoogendoorn en Niels Klavers. Jongkind nam aan vele belangrijke exposities deel en had ook diverse solopresentaties. Vele collega's leerden bij haar de beginselen van het vak.

Tijdens de opening op 12 mei is er een presentatie van de ontwerpen met, zo mogelijk, bij een aantal ontwerpen, de daarbij behorende couturekleding.

Voor de tentoonstelling ontwierp Jongkind echter ook een nieuwe collectie feestelijke hoeden, getiteld 'Met een knipoog naar Maxima'. De tentoonstelling van Marianne Jongkind wordt door het textielmuseum te Tilburg overgenomen en is daar in het najaar te zien