Privacyverklaring OK We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website goed functioneert. Als u doorgaat met het gebruiken van onze website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.
Home Over cappello Nieuws en fotoactie Exposities en shows Contact en bestellen
Dameshoeden Herenhoeden Tassen en schoenen Kleding en sjaals Haaruitval

Oktober 2011

30 Jaar Cappello

Hoedenspeciaalzaak Cappello in Nijmegen bestaat dit jaar 30 jaar en viert dat op 23 oktober met een feestelijke herfstshow voor genodigden.

Dhr. Ronald Migo, algemeen directeur van de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland en voorzitter van de Raad van Toezicht van Museum het Valkhof, zal de opening verrichten.

Cappello is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een nationaal en internationaal befaamde hoedenspeciaalzaak. Haar bekendheid ontleent zij aan de grote sortering hoeden van goede en gerenommeerde binnen-en buitenlandse ontwerpers en ateliers, maar vooral ook aan de grote thematische tentoonstellingen die steeds veel publiciteit kregen. Exposities die zelfstandig of in samenwerking  met anderen, zoals b.v. museum het Valkhof, de bibliotheek, collega-ondernemers en scholen, georganiseerd werden.

Vanuit de toegepaste kunst en vormgeving kreeg het hoedenambacht weer nieuwe impulsen. Ontwerpers werden uitgedaagd en gestimuleerd. Aankomende talenten kregen kansen. Daarin is steeds gepoogd toegankelijkheid  te bieden aan een breed publiek zonder aan kwaliteit in te boeten. "Boven Maaiveld", "In vorm", "In de ban van de Turban", "Luxe en Decadentie" zijn enkele voorbeelden van deze tentoonstellingen. Van de expositie "Boven Maaiveld" en "In Vorm" zijn catalogi verschenen.

In de afgelopen jaren is de hoedencollectie uitgebreid met tassen en sjaals van Nederlandse en buitenlandse ontwerpers. Deze tassen en sjaals zijn een wezenlijk onderdeel geworden van Cappello. Om dat zichtbaar te maken was er vorig jaar de grote tassenexpositie en show "Tassen-vlaggenparade". 15 Nederlandse tassenontwerpers namen daar aan deel. Van deze expositie is een catalogus verschenen.

Vele hoofden zijn de afgelopen jaren tijdens Prinsjesdag getooid met een hoed van Cappello. Dit is weliswaar van belang, maar in al die jaren zijn duizenden hoeden van Cappello tijdens feestelijke privé gebeurtenissen gedragen en vooral om niet te vergeten ook gewoon als bescherming tegen weer en wind. Het dagelijkse vak.

Het is een bijzonder hoogtepunt dat Cappello dit najaar hoeden van de wereldberoemde hoedenontwerpers Stephen Jones en Philip Treacy in huis heeft en deze in de herfstshow zal tonen. In het modemuseum te Antwerpen was dit afgelopen jaar een grote overzichtstentoonstelling van Stephen Jones te zien. Met dezelfde aandacht en het plezier waarmee mooie ontwerpen gemaakt en gepresenteerd worden, hoopt Cappello nog vele jaren door te gaan.