Privacyverklaring OK We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website goed functioneert. Als u doorgaat met het gebruiken van onze website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.
Home Over cappello Nieuws en fotoactie Exposities en shows Contact en bestellen
Dameshoeden Herenhoeden Tassen en schoenen Kleding en sjaals Haaruitval

28 Juli 2013

Tassenparade 2013 - Middelbare scholierenprojekt.

Samenwerkingsprojekt van: de Stichting Vierdaagsefeesten, Museum Het Valkhof en hoeden-en tassenspeciaalzaak Cappello te Nijmegen

 

Circa 150 à 200 middelbare scholieren uit Nijmegen ontwerpen en maken tassen van gebruikt materiaal in het kader van de vierdaagsefeesten 2013.

De basis bestaat uit graffitidoeken die in 2012 zijn gemaakt door graffitikunstenaar Marco van de Bol. Iedere leerling krijgt een meter van dit doek en iets herkenbaars van een Nijmeegs bedrijf/winkelier. Dat kan van alles zijn, een serie veters, stropdassen, kammen, oogwimpers, haar, keukengerei, een tas, een hoed of schoen, oud druklint, een stuk leer, corsages, een bijzonder kledingstuk.Vooral een herhaling van dezelfde kleinere materialen of één ding, geen potporie van spullen. De leerling voegt daar zelf iets aan toe. Dat kan iets persoonlijks zijn of een geliefd materiaal wat men daarbij wil gebruiken.

Hij/zij mag creatief te werk gaan, buiten de gebaande paden treden, het basismateriaal mag veranderd worden, de vorm mag buitenissig zijn, het oppervlak bewerkt worden of de struktuur veranderd.

Het Canisiuscollege, het NSG Groenewoud, het SSGN en het Karel de Grotecollege hebben enthousiast toegezegd mee te willen doen.

Op 14 mei zijn de tassen bijeengebracht in Museum Het Valkhof en beoordeeld door een jury, bestaande uit Jacqueline van Ginneken (De Gelderlander), Odette van Straten (Museum Het Valkhof), Teddy Vrijmoet (Stichting Vierdaagsefeesten) en Truus Stuiver (Hoeden- en tassenspeciaalzaak Cappello). 

Tijdens de opening van Tassenparade 2013 op vrijdag 28 juni 2013 om 16.00 uur in Museum het Valkhof worden de 20 tassen die als mooiste uit deze beoordeling zijn gekomen middels een veiling verkocht. Nog drie weken daarna worden de tassen bij Museum Het Valkhof te koop aangeboden voor een vaste, nog nader te bepalen, prijs. Op het label van iedere tas  zal de naam van de school, de naam en leeftijd van de leerling en het bedrijf van de toegevoegde materialen vermeld worden. 

 De opbrengst van deze tassen wordt geschonken aan het goede doel KidsRights. Een organisatie die zich inzet om de rechten van kinderen over de hele wereld tot uiting te brengen. 

 

Voor het bijwonen van de opening van Tassenparade 2013 kunnen belangstellende zich aanmelden via www.tassenparade2013.nl.