Privacyverklaring OK We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website goed functioneert. Als u doorgaat met het gebruiken van onze website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.
Home Over cappello Nieuws en fotoactie Exposities en shows Contact en bestellen
Dameshoeden Herenhoeden Tassen en schoenen Kleding en sjaals Haaruitval

Juli 2009

Tassen - vlaggenparade

Hoeden en tassenspeciaalzaak Cappello te Nijmegen organiseert ter ere van het 40 jarig bestaan van de Nijmeegse vierdaagsefeesten een tassenexpositie van 15 bekende Nederlandse ontwerpers. Deze 15 ontwerpers maken 2 tassen, een grote en een kleine, in de kleuren, tekens en sterren van een vlag van het land van hun keuze. Volstrekt vrij zijn zij in de wijze waarop zij vorm geven aan het ontwerp Vierdaagsewandelmars, 40 jarig bestaan van de feesten, diverse landen, de vlaggen als verbindende en vredelievende factor. Het thema leent zich uitstekend voor het ontwerpen van een tas. Het ACBN, evenementenbureau heeft zeer enthousiast op dit initiatief gereageerd en verleent alle medewerking. De expositie zal opgenomen worden in een culturele route tijdens de vierdaagsefeesten.

De deelnemende ontwerpers zijn: Heleen van der Meer, vlagkeuze Nederland, Mirjam Zwolsman, vlagkeuze Somalië, Hester van Eeghen, vlagkeuze Egypte, Janske Megens, vlagkeuze Japan, Chris de Geus, vlagkeuze Canada, Loes Bonekamp, vlagkeuze Bahrein, Charlotte Evers, vlagkeuze Spanje, Pippa-Design, vlagkeuze Denemarken, Keecie, vlagkeuze Griekenland, Cindy Jeurissen, vlagkeuze Ned.Antillen, Mirjam van den Dungen, vlagkeuze Zwitserland, Mechtild Kets, vlagkeuze Groot-Britannië, Kop en Staart - Ilse Horck, vlagkeuze Ijsland, Marck en Mo, vlagkeuze Ver.Staten, Marlou Poelmans, vlagkeuze Marokko.

De expositie levert een bijdrage aan het positieve imago van de stad in de verbinding van de thema's: Sport - Economie en Cultuur. Tevens biedt deze expositie een uitstekend inzicht in het werk en niveau van Nederlandse tassenontwerpers. Er zal dan ook een katalogus verschijnen van alle ontwerpen. Het gekozen onderwerp maakt de expositie aantrekkelijk voor een breed en internationaal publiek.

Cappello heeft contact gezocht met leerkrachten beeldend vormen van een aantal middelbare scholen. Tezelfdertijd zal nu ook een scholenproject (met hetzelfde thema) van nijmeegse middelbare scholieren van start gaan Het Stedelijk Gymnasium, het Karel de Grotecollege, het SSGN, het Canisiuscollege, het Kandinskycollege, het Montessoricollege en het NSG doen mee aan dit project. Een selectie van het werk van de leerlingen is te zien bij Bibliotheek De Marienburg van 11 juli t/m 30 juli 2009. De Gelderlanderpers zal een lezersaktie verbinden aan de beide exposities. De opening wordt verricht door de burgemeester van Nijmegen, dhr. Thom de Graaf.

Er is een catalogus van deze expositie te koop bij Cappello á €10,00.