Privacyverklaring OK We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website goed functioneert. Als u doorgaat met het gebruiken van onze website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.
Home Over cappello Nieuws en fotoactie Exposities en shows Contact en bestellen
Dameshoeden Herenhoeden Tassen en schoenen Kleding en sjaals Haaruitval

Juli 2008

Luxe en decadentie

Cappello, hoedenzaak/galerie, nodigde 12 bekende nederlandse hoedenontwerpers en één tassenontwerper uit een ontwerp te maken met de titel "Luxe en Decadentie in roomwit, goud en zilver", als inspiratiebron. Dit n.a.v. de aankomende toptentoonstelling in museum Het Valkhof: "Luxe en Decadentie. Leven aan de Romeinse Goudkust". Zij reageerden allen positief. Zij wilden zichzelf wel de vraag stellen waar de grenzen tussen luxe en decadentie liggen. Daar waar zij met hun ontwerpen gevoelens van schoonheid, ontroering en verbinding oproepen of daar waar gevoelens van weerzin de boventoon kunnen gaan voeren.

De ontwerpen zullen te zien zijn in de Stevenskerk te Nijmegen als bijdrage aan de zomerexpositie : "Hedendaagse luxe en decadentie" van 12 juli t/m 17 augustus, samengesteld door Theo van Stiphout van galerie Intermedi- Art. Mooie foto's van de kunstwerken en artikelen van prominente schrijvers en wetenschappers treft u aan in het luxe tijdschrift - tevens catalogus - "Het Zoete Gif". Tijdens de tentoonstelling "Luxe en Decadentie. Leven aan de romeinse goudkust" van 23 augustus 2008 t/m 4 januari 2009 in museum het Valkhof te Nijmegen zijn de ontwerpen tevens te zien in zowel Cappello als museum het Valkhof. Tijdens de expositie "Luxe en Decadentie in het Romeinse Rijk" (t/m 4 januari 2009) zijn een aantal van deze ontwerpen te zien in musem Het Valkhof te Nijmegen.

Deelnemende ontwerpers zijn:
Marga van der Bos, Charlotte Evers, Jackie Habets, Marianne Jongkind, Vera Klomp-Stikkers, Tiny Meihuizen, Lenny Moeskops, Mirjam Nuver, Eugenie van Oirschot, Marianne Schouten, Marielle van der Schrier, Irene van Vugt en Liesbeth van Well.Tiny Meihuizen

Marielle van der Schrier

Eugenie van Oirschot

Irene van Vugt


Liesbeth van Well

Liesbeth van Well

Mirjam Nuver

Lenny Moeskops


Marianne Jongkind

Marianne Schouten

Jackie Habets

Collectie Museum Het Valkhof


Vera Klomp-Stikkers

Marga van der Bos

Mirjam Nuver